Go directly to: Main content
Museum temporarily closed

Dekselvaas

De Grieksche A

1700 - 1722

De balustervormige vaas is in het Japanse Kakiemonpalet gedecoreerd met drie panelen gevuld met een Lange Lijs bij een rots, met een Zotje die een kraanvogel vasthoudt en Lange Lijs met een Zotje. De geschulpte panelen zijn omgeven door servetwerk...

Object details

Title
Dekselvaas
Maker(s)
Plateelbakkerij: De Grieksche A
1658 - 1811
Beheer plateelbakkerij: Pieter Adriaensz. Kocx
werkzame periode 1701 - 1703
Beheer plateelbakkerij: Johanna van der Heul
werkzame periode 1703 - 1722
Date
1700 - 1722
Materials and techniques
tinglazuuraardewerk
Place of origin
Delft
Dimensions
Algemeen: 38,5 × 19,5 cm
Onderdelen (excl. deksel): 27,5 cm
Onderdelen (voet): 12 cm
Onderdelen (hals): 9,5 cm
Inscription
SignaturePAK (Pieter Adriaensz. Kocx, Johanna van der Heul)
MarkPAK (onderkant)
Object type
dekselpottenvazen
Collection
siervoorwerpen, decoratieve voorwerpen, vazen
Subject depicted
Kakiemon, Kangxi, Chinees
Object number
PDA 134-B
Location
Not on display at the museum
Method of acquisition
aankoop
Date of acquisition
1976
Credit line

Collectie Museum Prinsenhof Delft

Collection Museum Prinsenhof Delft

Any comments?

Our collection has been online since 2024. The information in the database of our collection is not fully up to date yet. Please let us know if you would like to comment on a description or notice anything which is incorrect.

Address

Office: Sint Agathaplein 4, Delft

+31 (0)15 260 23 58

info-prinsenhof@delft.nl

Towards a new museum

The Museum Prinsenhof Delft is temporarily closed for renovation and refurbishment.

During the renovation, we will accompany our visitors outside. The collection will be on display in new places, and activities will take place at other locations.

Stay in touch

Will you accept our cookies?

We use functional cookies to help our website work properly, analytical cookies to monitor use of our website, and marketing cookies to improve your experience of our website. For more information, please see our cookie and privacy statement.