Ga direct naar: Hoofdinhoud
Geopend van
11:00 - 17:00

Onderwijs

Het onderwijsprogramma inspireert en maakt nieuwsgierig. We bieden lessen aan voor alle groepen in het basisonderwijs en voor elk niveau in het voortgezet onderwijs. Neem een kijkje in ons aanbod.

Basisonderwijs

We nemen leerlingen mee op een ontdekkingsreis door het museum. Er zijn museumlessen voor de onder- midden- en bovenbouw. Liever op eigen gelegenheid op pad? Dat kan met de KijkWijzer.

Voortgezet onderwijs

We hebben lesprogramma's voor elk niveau. Klassen kunnen ook zelfstandig het museum bezoeken. Doet je school mee aan een uitwisselingsproject? We bieden rondleidingen aan in het Engels, Frans en Duits.

Voortdurend nieuwsgierig

In Museum Prinsenhof Delft blijf je ontdekken. Hier staan leerlingen oog in oog met historische objecten en echte kunstwerken. Dat inspireert en maakt nieuwsgierig. Tijdens museumlessen en rondleidingen gaan leerlingen aan de slag met verrassende en actieve werkvormen. Ze kijken, denken, onderzoeken en fantaseren. De schoolprogramma's worden begeleid door een enthousiast team museumdocenten.

 

Veelgestelde vragen

Een museumles staat in het teken van kijken, ontdekken en doen. Een museumdocent neemt leerlingen mee naar de museumzalen en vertelt over objecten en kunstwerken. De verhalen worden afgewisseld met opdrachten waarbij leerlingen aan de slag gaan met actieve werkvormen. Een museumles duurt 75 minuten.

Bij een rondleiding worden leerlingen actief betrokken bij het kijken naar en praten over kunstwerken en historische objecten die in het museum te zien zijn. De museumdocent vertelt niet alleen maar moedigt leerlingen ook aan om in gesprek te gaan, vragen te stellen en meningen te delen. Een rondleiding duurt 60 minuten.

De meeste museumlessen duren 75 minuten. 

De rondleidingen in het museum duren 60 minuten. Je kunt een rondleiding aanvullen met een rondleiding aan de Nieuwe Kerk, de Oude Kerk, of Gevangenis het Steen. Bij 1 extra locatie duurt de rondleiding 90 minuten. Bij 2 extra locaties duurt de rondleiding 120 minuten. 

Onze museumdocenten nemen je graag mee naar andere historische locaties in Delft. De rondleiding in het museum kan gecombineerd worden met een bezoek aan:

Stadsgevangenis Het Steen 
De middeleeuwse gevangenis waar Balthasar Gerards heeft vastgezeten.

Nieuwe Kerk Delft 
Het praalgraf van Willem van Oranje.

Oude Kerk Delft
Oudste kerk van Delft met grafmonumenten van beroemde Delftenaren.
 

We vragen je uiterlijk 2 weken voor je bezoek een aanvraag te doen. Zowel voor een rondleiding als museumles. Een aanvraag is afhankelijk van de beschikbaarheid van onze museumdocenten.  

Wij bieden rondleidingen aan in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. 
We helpen je graag met de invulling van een excursie naar Delft met meerdere klassen. Prettig als je school bijvoorbeeld deelneemt aan een uitwisselingsproject.

Voor het basisonderwijs bieden wij programma's voor groep 1 t/m 8. Voor het voortgezet onderwijs zijn er programma's voor onder- en bovenbouw op elk niveau: vmbo, havo en vwo. Voor MBO en HBO denken we ook graag mee voor een passend aanbod.

Informatie over de kosten staat vermeld bij de afzonderlijke programma's.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.
E-mail: reservering-prinsenhof@delft.nl
Telefoon: 015 - 219 79 27 

Bezoekadres

Sint Agathaplein 1, Delft

Ongeveer 8 minuten lopen vanaf station Delft.

+31 (0)15 260 23 58

info-prinsenhof@delft.nl

Openingstijden

Van dinsdag tot en met zondag zijn we open van 11.00 tot 17.00 uur.

Tijdens schoolvakanties en nationale feestdagen zijn we ook op maandag open.

Blijf op de hoogte