Ga direct naar: Hoofdinhoud
Geopend van
11:00 - 17:00

Plan je bezoek

Openingstijden

Van dinsdag tot en met zondag zijn we open van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties en nationale feestdagen zijn we ook op maandag open.

Toegangsprijzen

Volwassenen (19>)€ 14.00
Jongeren (13–18)€ 4.00
Kinderen (4–12)€ 4.00
CJP / ISIC / Studentenkaart / MBO Card€ 10.50
ICOM-kaart / Museumkaart / RembrandtkaartGratis
Delftpas / RotterdampasGratis
Vrienden van Museum Prinsenhof DelftGratis
Vriendenloterij VIP-kaartGratis

Koop je tickets alvast online

Weet je al wanneer je ons museum gaat bezoeken? Je bestelt alvast eenvoudig je tickets online.

Iedereen is welkom in het museum

Toegankelijkheid

Het museum is gevestigd in een voormalig Middeleeuws klooster met veel trappen, op- en afstapjes. Graag helpen we je om je bezoek zo plezierig mogelijk te maken.

Wat kan er in het museum?

We willen dat iedereen netjes omgaat met elkaar, het gebouw en de tentoonstellingen. Daarom hebben we de belangrijkste afspraken onder elkaar gezet.

Fotograferen

Bij ons mag je fotograferen en video-opnamen maken voor privé gebruik. Heb je andere verzoeken, neem dan contact met ons op.

In het hart van Delft

Het museum ligt op 8 minuten lopen vanaf station Delft. Open de route op Google Maps.


Openbaar vervoer 
Op 2,5 minuut loopafstand van het museum bevinden zich aan de Phoenixstraat – grenzend aan het Sint Agathaplein – bus- en tramhalte Prinsenhof, waar onderstaande bussen en trams stoppen: 
 

 • bus 53 | Station Delft–Station Rijswijk (Spitsbus rijdt alleen s'ochtends en s'middags en heeft plek voor max 8 personen) 
 • tram 1 | Delft Tanthof–Scheveningen Noord 
 • tram 19 | Station Delft–Leidschendam  


Auto
Een groot deel van het centrum van Delft is niet toegankelijk voor auto's. Op 3 minuten loopafstand van Museum Prinsenhof Delft kunnen auto’s tegen betaling 24/7 worden geparkeerd in de Prinsenhofgarage. In de Prinsenhofgarage en Phoenixgarage zijn ook parkeerplaatsen voor mindervaliden.

 • Prinsenhofgarage (Kampveldweg 3, 2611 WM Delft)
 • Phoenixgarage (Phoenixstraat 29, 2611 AL Delft)
   

Koffiedrinken of lekker lunchen?

Tijdens je bezoek aan ons museum even napraten met vrienden of familie waarmee je op pad bent? Of juist toe aan bezinning? Dat kan in Café Blauw, ons gezellige museumcafé. Het café is open tijdens de openingstijden van het museum en ook zonder ticket ben je van harte welkom. Geniet binnen of, bij mooi weer, onder de bomen op het terras aan de historische Prinsentuin van een kop koffie of lunch.

Op zoek naar een origineel cadeau?

In onze museumwinkel vind je veel artikelen die speciaal zijn uitgezocht omdat ze passen bij onze collectie en niet verkrijgbaar zijn in andere winkels. Zoals bijzondere boeken, exclusieve kunstsokken en keramische kopjes van Delftse klei. Niet alleen leuk voor jezelf als herinnering aan je bezoek, ook mooi om cadeau te geven. De winkel is open tijdens de openingstijden van het museum. Ook zonder ticket kun je komen shoppen.

Bezoek het leukste winkeltje van Delft

Voor echte zoetekauwen: Winkeltje Kouwenhoven - het leukste en oudste winkeltje van de stad - maakt deel uit van Museum Prinsenhof Delft. Je vindt hier Oudhollandse snoepjes - pepermuntkussentjes, kaneelstokjes, boterwafeltjes en toverballen - maar ook nostalgisch speelgoed, klassieke ansichtkaarten en ouderwetse olielampen. Natuurlijk ben je ook welkom om alleen even de sfeer van vroeger op te snuiven. De winkel is tijdens openingsdagen van het museum open tussen 12.00 en 16.00 uur.

 

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding maak je kennis met de bijzondere en verrassende verhalen van het museum. In Museum Prinsenhof Delft zijn diverse rondleidingen mogelijk, langs één tentoonstelling of de topstukken van de collectie; van een eerste kennismaking tot verdieping. Samen met vrienden, collega’s of familie leer je de collectie beter kennen en bekijk je de objecten vanuit een ander perspectief.

Veelgestelde vragen

Dat kan. Zonder ticket voor het museum ben je welkom voor een kop koffie of lunch in ons café.

Openingstijden tijdens nationale schoolvakanties 
(regio Noord, regio Midden, regio Zuid)

Maandag: 11:00–17:00 uur

Dinsdag: 11.00–17.00 uur

Woensdag: 11.00–17.00 uur

Donderdag: 11.00–17.00 uur

Vrijdag: 11.00–17.00 uur

Zaterdag: 11:00–17:00 uur

Zondag: 11.00–17.00 uur

 

Openingstijden tijdens nationale feestdagen

Eerste en Tweede Paasdag: 11.00-17.00 uur

Koningsdag: 11.00-17.00 uur

Eerste en Tweede Pinksterdag: 11.00-17.00 uur

Kerstavond: 11.00-16.00 uur

Eerste Kerstdag (25 december): Gesloten

Tweede Kerstdag: 11.00-17.00 uur

Oudjaarsdag: 11.00-16.00 uur

Nieuwjaarsdag (1 januari): Gesloten

 1. Ga naar de ticketpagina
 2. Kies een of meerdere kaartsoorten en vervolgens een datum.
 3. Vul je gegevens in en kies een betaalmethode.
 4. Na betaling worden de tickets in pdf-vorm naar je e-mailadres verstuurd. Het kan enkele minuten duren voor je de tickets per e-mail ontvangt. Mocht je na enige tijd nog niets hebben ontvangen, controleer dan of de betaling is afgeschreven en of de tickets niet per ongeluk in je spambox terechtgekomen zijn.
 5. Lees het ticket voorafgaand aan je bezoek goed door. Hierop vind je belangrijke informatie met betrekking tot toegankelijkheid en bereikbaarheid.
 6. Print je ticket(s) en neem deze mee naar het museum of laat je ticket zien op je smartphone.
 7. Neem je eventuele kortingspas altijd mee, hier wordt om gevraagd wanneer je je ticket laat scannen.
 8. Ontvang je de tickets niet binnen 2 uur na betaling, stuur dan een e-mail naar: info-prinsenhof@delft.nl.

Je kan betalen met iDEAL of creditcard.

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

 • Controleer eerst of de ticket(s) niet per ongeluk in je spambox of ongewenste mail zijn terechtgekomen.
 • Er kan een typefout in bijvoorbeeld het e-mailadres zitten.
 • Door serverproblemen kan er vertraging ontstaan.

Als het bestellen van een ticket niet lukt, kan dat meerdere oorzaken hebben. Controleer je internetverbinding en vernieuw de webpagina. Je kunt het ook nogmaals proberen in een andere browser. Soms kan het helpen om de computer opnieuw op te starten. Mocht het uiteindelijk nog steeds niet lukken, kun je altijd een toegangsticket kopen bij de kassa in het museum.

Nee, het is niet mogelijk om telefonisch tickets te bestellen.

Nee dat is niet verplicht.

Ja, je kunt bij de kassa van het museum een Museumkaart kopen waarmee je direct gratis toegang krijgt. Voor de online aanschaf van een Museumkaart verwijzen we je graag door naar de website van Museumkaart.

Nee, dat is niet nodig. De tentoonstellingen zijn voor alle museumbezoekers zonder toeslag te bezoeken.

Ja, Museum Prinsenhof Delft beschikt over gratis kluisjes om je bezittingen in op te slaan tijdens je bezoek. Ook is er een garderobe waar je je jas op kunt hangen.

Ja, je kan gebruik maken van een audiotour tijdens je museumbezoek. Deze is gratis verkrijgbaar in het museum. Voor de vaste tentoonstellingen hebben we audiotours beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Ja dat kan. Mail hiervoor naar reservering-prinsenhof@delft.nl of boek een groepsticket voor 10 tot 20 personen via onze ticketwebsite.

Museum Prinsenhof Delft is gevestigd in een voormalig Middeleeuws klooster met veel trappen, op- en afstapjes. Op dit moment is er geen lift in het gebouw aanwezig. Daarom is het nog niet mogelijk om de museumzalen te bezoeken met een rolstoel, scootmobiel, buggy of kinderwagen. Binnenkort gaat het museum verbouwen zodat het museum toegankelijk wordt voor iedereen.

Maak je gebruik van een rolstoel of rollator? Dan kun je deze gebruiken als loop- en zithulp. We helpen je graag om de rolstoel of rollator mee de trap op en af te tillen. Vraag ons gerust om hulp.

Een kinderwagen of buggy mag helaas niet mee het museum in. Jekunt de kinderwagen/buggy tijdens je bezoek veilig achterlaten in de entree van het museum.

Fotograferen zonder flits en statief mag in het museum. Houd daarbij rekening met andere bezoekers. Wil je filmen of foto's maken voor commerciële doeleinden? Vraag dan vooraf toestemming via pers-prinsenhof@delft.nl.

We horen graag vooraf van je bezoek via pers-prinsenhof@delft.nl. Een medewerker van de afdeling marketing en communicatie zal je verzoek beoordelen en je begeleiden in het museum, indien mogelijk en gewenst. Na je bezoek ontvangen we graag een bewijsexemplaar van de publicatie (indien van toepassing).

Bezoekadres

Sint Agathaplein 1, Delft

Ongeveer 8 minuten lopen vanaf station Delft.

+31 (0)15 260 23 58

info-prinsenhof@delft.nl

Openingstijden

Van dinsdag tot en met zondag zijn we open van 11.00 tot 17.00 uur.

Tijdens schoolvakanties en nationale feestdagen zijn we ook op maandag open.

Blijf op de hoogte