Ga direct naar: Hoofdinhoud
Geopend van
11:00 - 17:00

  Schenken en nalaten

  In het Nederlandse museumlandschap neemt Museum Prinsenhof Delft een unieke positie in. De cultuur- en kunsthistorische collectie is gevestigd in een eeuwenoud monumentaal gebouw met een bijzondere – en voor Nederland bepalende – geschiedenis. Wil je bijdragen aan deze belangrijke plek en aan de collectie en programmering van ons museum, dan kan je blijvend een verschil maken door het museum te steunen met een schenking of nalatenschap. Zo kunnen we nog vele generaties blijven inspireren.

  Schenkingen

  Je kunt zowel eenmalig als periodiek schenken door contact met ons op te nemen via onderstaande contactgegevens. Periodieke schenkingen leggen we vast in een schenkingsovereenkomst voor tenminste 5 jaar. Het is ook mogelijk om je schenking ten goede te laten komen aan een specifiek project of programma.

  Schenken in natura

  Wil je onze collectie verrijken en het museum een object aanbieden?

  Stilleven met petroleumstel, Anita Schoonhoven-de Geus, 1957, olieverf op karton, geschonken door de erven van Jos van den Brug - Van Bilsen. Foto: Tom Haartsen

  Nalatenschap

  Overweeg je een kunstwerk uit je persoonlijke collectie of (een deel van) je erfenis na te laten aan het museum? Met een bepaling in je testament (legaat) kan je een blijvende indruk achterlaten en een waardevolle bijdrage leveren aan het museum.

  Fiscale voordelen

  Het museum beschikt over een ANBI-status. Dat betekent dat je schenking vrijgesteld is van erf- en schenkbelasting en volledig ten goede komt aan het museum. Daarnaast kan je je gift (in geld of natura) aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Kijk hier voor meer informatie over de belastingvoordelen of neem contact met ons op.

  Contact

  Wil je meer informatie over de procedure rondom schenkingen en nalatenschappen of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Lara Schwarz, hoofd Development, en ontdek hoe je kunt bijdragen aan het museum. Dat kan via lschwarz@delft.nl of +31 6 34 47 53 27. 

  Bezoekadres

  Sint Agathaplein 1, Delft

  Ongeveer 8 minuten lopen vanaf station Delft.

  +31 (0)15 260 23 58

  info-prinsenhof@delft.nl

  Openingstijden

  Van dinsdag tot en met zondag zijn we open van 11.00 tot 17.00 uur.

  Tijdens schoolvakanties en nationale feestdagen zijn we ook op maandag open.

  Blijf op de hoogte