Ga direct naar: Hoofdinhoud
Geopend van
11:00 - 17:00

Over het museum

Museum Prinsenhof Delft_zaal 15

Bij Museum Prinsenhof Delft vertellen we verhalen aan de hand van 3 thema’s die onmisbaar zijn in Delft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Daarnaast inspireert het museum met wisselende tentoonstellingen. En met projecten zoals de Delftse Blik. We willen dat iedere bezoeker zich herkent én welkom voelt. 

Het museum is een voormalig klooster en werd gebruikt als hof van Willem van Oranje. Het gebouw staat in de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Onze visie

De wereld van vandaag is permanent in beweging en verandering. Kunst, cultuur en geschiedenis helpen ons om de wereld om ons heen te duiden en te begrijpen. Delft was en is een open, compacte, herkenbare stad met eigenzinnige mensen en een internationale reputatie van innovatie. De fascinerende en permanente wisselwerking tussen Delft en de wereld is voor Museum Prinsenhof Delft het programmatische vertrekpunt.

Onze missie

Museum Prinsenhof Delft is een museum van nationale betekenis en deelt, verrijkt en bewaart haar bijzondere Delftse collectie met een zo divers mogelijk publiek. Iedereen moet zich er welkom voelen. Vanuit ons monumentale klooster nodigen we onze (inter)nationale en Delftse bezoekers uit om op reis te gaan door 5 eeuwen Delftse kunst en geschiedenis en zo een eigen Delftse - open en nieuwsgierige - blik op de wereld te ontdekken.

Foto: Marco De Swart

Pioniers in Keramiek | Foto: Marco de Swart

Ons museum vanaf 2027 – een vooruitblik

We gaan de komende jaren verbouwen. Daardoor kunnen we onze bijzondere verhalen blijven vertellen aan toekomstige generaties. 

Stel je voor dat je als bezoeker op een zonnige lentedag in 2027 het museum bezoekt. Je loopt via de bloeiende Prinsentuin de uitnodigende splinternieuwe entree binnen. Je ziet een toegankelijk en duurzaam museum. Met een aantrekkelijk museumcafé, een museumwinkel, een lift en Studio Prinsenhof waar jong en oud samen leren en ontdekken. Elke ruimte straalt door het daglicht dat door de grote ramen naar binnenvalt op de vaste collectie en tentoonstellingen. We zetten letterlijk de luiken open.

Je bent van harte welkom

Museum Prinsenhof Delft wil inspireren tot een levenslange liefde voor kunst en geschiedenis. Eigenlijk zou iedereen in Nederland de kogelgaten één keer moeten zien. Jong of oud. Via school of gewoon door een eigen bezoek. Die uitnodiging staat, wat ons betreft, een leven lang.

Organisatie

Museum Prinsenhof Delft is een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen de Gemeente Delft.

Management Team
Directeur: Janelle Moerman
Hoofd Collectie & Presentatie: Hester Schölvinck
Hoofd Marketing, Communicatie & Development: Daniëlle de Jongh
Zakelijk leider: Miriam Kolk

Museum Prinsenhof Delft wordt structureel ondersteund door Gemeente Delft en De Laatste Eer.

Bezoekadres

Sint Agathaplein 1, Delft

Ongeveer 8 minuten lopen vanaf station Delft.

+31 (0)15 260 23 58

info-prinsenhof@delft.nl

Openingstijden

Van dinsdag tot en met zondag zijn we open van 11.00 tot 17.00 uur.

Tijdens schoolvakanties en nationale feestdagen zijn we ook op maandag open.

Blijf op de hoogte